Classy collectie

Onze topkwaliteit

Materiaal

Het Classy materiaal is kwalitatief het beste om te gebruiken als keuken achterwand en bestaat uit een volle gepolijste aluminium plaat van 1,5 mm dik (2 mm op aanvraag). Elke plaat is vormvast.

De maximum afmeting van een Classy plaat is standaard 300 cm lang en 150 cm hoog. Indien je keuken achterwand langer is of bij een hoekkeuken of ander type, kunnen we de achterwand samenstellen uit meerdere delen.

Brandveiligheid: Zelfdovend, Din 4102 – B2/M1
Bruikbaar achter het fornuis maar direct contact met vlam of pan vermijden. Wanneer de afstand tussen de achterwand en het gasfornuis te klein is raden we aan om een backboardsaver te plaatsen ter bescherming van de achterwand.

Bedrukking
Een Classy plaat wordt bedrukt volgens een specifieke procedure. De tekening wordt als het ware door middel van hittegevoelige inkten bij een temperatuur van 200º C en onder hoge druk in de coating van het aluminium gebakken. De foto zit nu in de coating op het aluminium waardoor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product ontstaat. Nadat dit proces voltooid is wordt de plaat afgewerkt met een glanzende of  matte beschermlaag. De kleuren van de foto worden uiterst scherp en krachtig weergegeven.

Een Classy plaat is krasbestendig, heeft een lange levensduur en is goed bestand tegen de warmte van het gasfornuis in je keuken.

Wij geven 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

Bevestiging

De bevestiging van een Classy paneel tegen de wand of op bestaande tegels doe je met een normale montagekit. Regelmatig hier en daar wat dotten montagekit aanbrengen of in een zig zag patroon is voldoende om de plaat vast te zetten op de wand. De naden tussen aanrecht en plaat worden nadien netjes afgekit met siliconen.

Onderhoud

Een Classy  plaat is waterbestendig, hygiënisch en eenvoudig te reinigen met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.