Rigid collectie

Mooi en prijsgunstig

Materiaal

Een Rigid paneel is 3 mm dik en opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn aluminium platen en de kern is van zwart Polyethyleen. Het aluminium wordt afgewerkt met een platina witte coating. Elke plaat is vormvast.

De maximum afmeting van één Rigid paneel is 300 cm lang en 150 cm hoog. Indien je wand langer is of bij een hoek of ander type, kunnen we de tekening samenstellen uit meerdere delen.

Brandveiligheid: Zelfdovend, Din 4102 – B2/M1
Bruikbaar achter het fornuis maar direct contact met vlam of pan vermijden. Wanneer de afstand tussen de achterwand en het gasfornuis te klein is raden we aan om een backboardsaver te plaatsen ter bescherming van de achterwand

Bedrukking

Het Rigid paneel wordt in hoge kwaliteit direct bedrukt met UV inkten. Dit geeft een optimaal kleurbereik. De wittinten uit de foto worden niet afgedrukt waardoor de witte onderlaag zichtbaar blijft en er een helder en scherp effect ontstaat.

De Rigid panelen zijn standaard voorzien van een matte of glanzende coating.

Wij geven 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

Bevestiging

De bevestiging van een Rigid paneel tegen de wand of op bestaande tegels doe je met een normale montagekit. Regelmatig hier en daar wat dotten montagekit aanbrengen of in een zig zag patroon is voldoende om de plaat vast te zetten op de wand. De naden tussen aanrecht en plaat worden nadien netjes afgekit met siliconen.

Onderhoud

Een Rigid paneel is waterbestendig, hygiënisch en eenvoudig te reinigen met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.