RVS Inox collectie

Mooie industriele look

Materiaal

Een RVS inox plaat geeft je keuken een aparte uitstraling en is zeer hygiënisch. We werken met geborstelde platen van 1,5 mm dik.

De maximum afmeting van een standaard RVS inox plaat uit één stuk is 300 cm lang en 150 cm hoog. Indien je keuken achterwand langer is of bij een hoekkeuken of ander type, kunnen we de achterwand samenstellen uit meerdere delen.

Brandveiligheid: Sterk hittebestendig
Bruikbaar achter het fornuis. Mag ook achter een gasfornuis. Vermijd wel brandvlekken door geen vet tegen de achterwand te laten verbranden of door het vuur niet onder de pan uit te laten komen.

Afwerking

Geborsteld.

Standaard zijn onze RVS inox platen geborsteld afgewerkt wat zorgt voor een optisch gelijkmatig uitzicht. Hierdoor krijgt de plaat een mooie gladde finish waardoor uw keuken achterwand goed past bij uw andere RVS Inox keukenapparatuur. Alle platen zijn eenzijdig geslepen.
De woorden geschuurd, geslepen of geborsteld worden nogal eens door elkaar gebruikt wat nogal verwarrend is maar het gaat steeds om dezelfde afwerking.

Transparante Anti-fingerprint – Geborsteld

Geborstelde RVS plaat met speciale transparante anti-fingerprint coating. Gedaan met vingerafdrukken op je RVS achterwand. Naast de mooie uitstraling van het geborstelde rvs is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Opgelet: deze achterwand is alleen verkrijgbaar in een dikte van 1mm. Je keuken muur moet dus mooi vlak zijn.

Zwarte Anti-fingerprint – Geborsteld

Geborstelde RVS plaat met zwarte anti-fingerprint coating. Doordat de coating semi transparant is blijft de mooie structuur van het geborsteld rvs bestaan, niet gewoon een mat zwarte plaat maar een echte eyecatcher. De kleur varieert afhankelijk van de lichtinval van zwart tot antraciet.
Opgelet: deze achterwand is alleen verkrijgbaar in een dikte van 1mm. Je keuken muur moet dus mooi vlak zijn.

In RAL kleur

Liever wat kleur in je keuken gecombineerd met een RVS plaat. We kunnen nu ook je RVS achterwand in bijna elke gewenste RAL kleur maken. Strak wit, felrood, grasgroen of cool blauw. De keuze is aan jou.

Voor de afwerking van de poedercoating is er keuze tussen: extra mat, mat, zijdeglans of hoogglans.

Bevestiging

Een RVS inox keuken achterwand is eenvoudig te plaatsen. Zorg er wel voor dat de keuken muur goed vlak is en zeker niet te veel oneffenheden bevat.
De montage zelf is zeer eenvoudig. Breng eerst dubbelzijdige tape aan op de achterzijde van je RVS inox plaat en vervolgens de montagekit. Verwijder nu de schutfolie van de dubbelzijdige tape en monteer de plaat tegen de muur. De dubbelzijdige tape zorgt ervoor dat de plaat mooi op zijn plaats blijft tijdens het drogen van de montagekit. Nadien alle randen mooi afkitten.

Onderhoud

Een RVS inox plaat is vet-, hitte- & waterbestendig en zeer hygiënisch. Het is tevens een sterk en duurzaam materiaal en gemakkelijk schoon te houden door middel van warm water en een afwasmiddel. Dit lost het vet prima op. We raden aan om telkens na het koken de achterwand schoon te maken. Dit voorkomt het intrekken van vervelende vlekken. Reinig altijd in de borstelrichting (lijntjes) van de plaat.
Gebruik voor het schoonmaken geen:schuursponsjes, schuurmiddelen of producten op basis van chloor