Vragen over materialen

Wat is het verschil tussen een keuken achterwand en een spatwand?
Strikt genomen betekenen beide woorden hetzelfde. Namelijk de wand achter de kookplaat of spoelbak beschermen tegen stoom, vet- en waterspatten.
Bij Zambala maken we echter gemakshalve een onderscheid. Alle panelen minder breed dan 150 cm en achter de kookplaat en/of spoelbak gemonteerd noemen we een spatwand. De panelen die breder zijn en de volledige wand boven het keukentablet bedekken noemen we keuken achterwand. Maar het is geen probleem indien u beide woorden door elkaar gebruikt.
Zijn de Zambala materialen waterbestendig?
Al onze materialen zijn waterbestendig. Maar het is wel belangrijk om na de montage de onderzijde, op het werkblad, af te kitten met siliconen zodat er geen water onder en achter  het paneel kan komen.
Zijn de achterwanden hittebestendig?
Al onze materialen zijn ontwikkeld voor gebruik in de keuken en goed hittebestendig. Het Rigid en Lucid materiaal is van kunststof en vraagt enige voorzichtigheid. Je moet ervoor zorgen dat hete pannen of vlammen de achterwand niet raken. Het Classy materiaal is bij productie al extreem verhit maar toch raden we direct vlamcontact af. We adviseren wel om achter een gasfornuis een backboardsaver te plaatsen. Voor een keramische of inductie kookplaat is dit niet nodig. Vetspatten of stoom hebben geen invloed op onze materialen.
Hoe zit het met de brandveiligheid?
Onze achterwanden voor keukens zijn brandveilig en zelfdovend (brandnorm M1).
Hoe kan ik mijn keuken achterwand of spatwand het beste reinigen?
Onze materialen zijn eenvoudig te reinigen met een zachte doek met allesreiniger of zeep.Gebruik echter geen oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.
Waar moet ik op letten bij het doorgeven van de maten voor een Zambala keukenachterwand of spatwand?

Onze wanden worden gemaakt op het formaat dat u bij uw bestelling doorgeeft. Door het productieproces kan de afgewerkte plaat 1,5 mm afwijken. Hou hier dus rekening mee wanneer de keuken achterwand ergens tussen moet passen. Daarom adviseren we om de keuken achterwand/spatwand aan iedere zijde 2 mm kleiner te bestellen dan de exacte maat die je opmeet. Wil je bijvoorbeeld een keuken achterwand van 220 x 70 cm bestellen, geef dan de maten 219,6 x 69,6 cm door.

Mocht dit te ingewikkeld zijn omwille van uitsparingen van keukenkasten, dampkap, stopcontacten, .. dan mag je ook gewoon de exacte maten doorgeven en voorzien wij wel de nodige spatie aan iedere zijde.

Mocht er nadien toch nog een probleem zijn dan kan je de keuken achterwand met een decoupeerzaag eenvoudig aanpassen.
Onze materialen worden steeds op maat geleverd, we kunnen ook schuine en gebogen kanten maken.

Is er ook garantie op de Zambala keuken achterwanden/spatwanden?
Zambala geeft 5 jaar garantie op de kleurechtheid van de materialen.