Lucid collectie

Voor een speciaal effect

Materiaal

Een Lucid paneel is 3 mm dik en opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn aluminium platen en de kern is van zwart Polyethyleen. De aluminium platen worden geborsteld en krijgen hierdoor een soort van RVS look. Elke plaat is vormvast.

De maximum afmeting van één Lucid paneel is 305 cm lang en 150 cm hoog. Indien je wand langer is of bij een hoek of ander type, kunnen we de tekening samenstellen uit meerdere delen.

Brandveiligheid: Zelfdovend, Din 4102 – B2/M1
Bruikbaar achter het fornuis maar direct contact met vlam of pan vermijden. Wanneer de afstand tussen de achterwand en het gasfornuis te klein is raden we aan om een backboardsaver te plaatsen ter bescherming van de achterwand.

Bedrukking
Een Lucid paneel kan bedrukt worden in full colour maar is ook uitermate geschikt voor zwart-wit foto’s. Omdat het wit en de lichte delen worden uitgespaard tijdens het printen blijft de RVS structuur zichtbaar in de foto. De weerkaatsing van het licht zorgt steeds een ander effect op je foto waardoor een Lucid paneel nooit saai wordt om naar te kijken.
Bevestiging

De bevestiging van een Lucid paneel tegen de wand of op bestaande tegels doe je met een normale montagekit. Regelmatig hier en daar wat dotten montagekit aanbrengen of in een zig zag patroon is voldoende om de plaat vast te zetten op de wand. De naden tussen aanrecht en plaat worden nadien netjes afgekit met siliconen.

Onderhoud

Een Lucid paneel is waterbestendig, hygiënisch en eenvoudig te reinigen met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.